Fiskpinnependla med ditt matavfall

Varje år slänger vi cirka 70 kilo matavfall per person i Sverige. Bara i Tyresö innebär det tusentals ton matavfall varje år. Även om det bästa är att äta upp sina matrester så kommer det samtidigt alltid uppstå oundvikligt matavfall i hushållet, såsom kaffesump, äggskal och potatisskal. Det oundvikliga matavfallet innehåller mycket energi som vi kan omvandla till bränsle för fiskpinnependling samt gödsel för bananskalsodlingar.

Den regionala matavfallskampanjen - Sortera matresten

Sverige har ett nationellt mål att samla in 50 procent av allt matavfall år 2018. Eftersom alla kommuner har ett gemensamt mål att sträva efter väljer Stockholms läns kommuner att gemensamt gå samman i en regional matavfallskampanj för att få fler i Stockholmsregionen att börja sortera ut sitt matavfall. Våra insamlade matrester blir biogas som används som bränsle för bland annat bussar, avfallsbilar och taxibilar, samt biogödsel som matproducenter kan använda för att odla ny mat.

Håll utkik efter den regionala matavfallskampanjen. Under vecka 6 och 7 kommer kampanjen sprida sig på busslångsidor i trafiken samt som radioreklam på flera radiokanaler. Kika in på den centrala hemsidan för kampanjen på sorteramatresten.se för att läsa mer om kampanjen.

Sortera matresten

Vill du också återvinna ditt matavfall?

Här kan du läsa om vilka av Tyresö Bostäders områden som redan är igång. Målet är att alla våra områden så småning om ska vara anslutna.

Är mitt område igång?