Felanmälan: "Vi hanterar felen så fort det går"
Hur jobbar ni när ni fått in en felanmälan?
–Då görs en bedömning om åtgärd och prioritering beroende på hur akut felet är. Vi försöker sedan att hantera felanmälan så snart som möjligt genom att boka in en tid med hyresgästen. Om vi inte lyckas nå hyresgästen via telefon eller mejl lämnar vi en aviseringslapp i postfacket.
Om man har problem hemma, hur gör man en felanmälan?
–Via mejl, Mina sidor här på vår hemsida, telefon eller genom att besöka oss. Många felanmälningar görs också när vi är på plats och gör ett arbete hemma hos hyresgästen i lägenheten. På sikt hoppas vi kunna få till en digital tidsbokning som kan underlätta planeringen och arbetet både för oss och våra hyresgäster.
Hur säkerställer ni att man får hjälp så fort som möjligt?
–Dagligen kontrollerar och bedömer vi de felanmälningar som kommer in – ärendena prioriteras, för att sedan bokas in tillsammans med hyresgästen och åtgärdas.
Vilka är de vanligaste ärendena?
–Exempelvis stopp i avlopp, att dörren är svår att låsa, trasiga gångjärn, att strömmen gått i lägenheten, problem med fiber, störande grannar, störande husdjur, illaluktande sopor och droppande kranar.
Hur ser ditt team ut som jobbar med förvaltning?
–Vi är uppdelade på två förvaltningsområden. Tillsammans är vi tre kundvärdar som registrerar de felanmälningar som kommer in. Vi har fyra reparatörer som åtgärdar felanmälningar och sex fastighetsvärdar som har helhetsansvar för olika bostadsområden – de gör dagliga ronderingar, har kontakt med hyresgäster och är även behjälpliga med felanmälningar, exempelvis i allmänna utrymmen.
Har du någon kul anekdot från något ärende du varit ute på?
- En gång fick jag en felanmälan om att det rann svart vatten från kylskåpet. När jag kom dit så var hyresgästen hemma. Tillsammans kikade vi in i kylskåpet och lyckades åtgärda felet – genom att skruva på korken på en colaflaska som låg i kylen...