Måla och tapetsera om när du vill

Underhåll ingår i hyran. Du bestämmer om och hur du vill förnya hemma. Det kallas HLU, hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll.

Vår ambition är att en lägenhets ytskikt, som målning och tapetsering samt omlackering av köksluckor, ska underhållas under en viss tidsrymd. Vi räknar med att en nymålad och nytapetserad lägenhet håller sig hyfsat fin i 15 år. 

Det hyresgäststyrda underhållet, både för nuvarande och nya hyresgäster, sker alltid under pågående hyresförhållande.

I vårt nya fastighetssystem bär varje rum sin egen kostnad och underhåll görs efter den uppnådda tidsintervallen för respektive rum. Vi har dessutom uppdaterat kostnaden per utrymme så att det motsvarar den faktiska kostnaden vid utförande. Det ger både dig som hyresgäst och oss en verklig bild av framtida underhållskostnader.

 
Beställning av HLU

Du får en beställningsblankett i din brevlåda, men du kan även se den via dina ”Mina sidor” på vår hemsida. Tänk på att du endast får beställa de utrymmen som har ett planerat datum senast 2019 och få dessa utförda. Beställningar lagda på utrymmen med ett senare planerat datum (2020 >>) kommer att tas bort utan vidare information.


Kom och välj tapeter och färg

Mönster och kulörer finns att kika på i kataloger och som prover på Granitstigen 4 (övre entré), Bollmoravägen 119 (nedre entré).

 

Öppettider

Måndag - torsdag 07.30 – 16.00
Fredag 07.30 – 14.00

Lunchstängt 12.00 - 13.00

 

Om du väljer att renovera själv

Om du väljer att renovera själv får du själv stå för alla kostnader gällande material och arbete som uppstår kring renoveringen. Fel material eller jobb som inte är fackmannamässigt utförda kan leda till att du vid utflyttning måste ersätta Tyresö Bostäder för att vi då måste återställa lägenheten till sitt grundskick.

De krav vi har är bland annat följande:

  • Att du använder miljövänliga färger
  • Att tapeterna är kvalitetssäkrade enligt våra krav
    (tapeten ska hålla i 14 år)
  • Att du väljer rätt färgtyper (takfärg till tak, väggfärg till väggar etc.)