Brr! Nu kommer kylan

Du kan själv hjälpa till att behålla värmen i din bostad genom att:

  • Placera soffan eller andra större möbler minst en decimeter bort från elementen, så de inte hindrar värmen från att sprida sig i rummet.
  • Se till att gardinerna inte hänger framför och täcker hela elementet 

Värmesystemen hänger inte med

Vid snabba väderomslag hinner inte alltid fastighetens värmesystem med att ställa om till att producera mer värme och det kan därför upplevas som kallare i din bostad. Men för att få så bra resultat som möjligt har vi installerat ett väderprognosstyrt system som ska minska risken för felande temperatur. Ibland hinner systemet ändå inte med i växlingarna och då är vårt bästa tips att ta på sig en extra tröja, ett par strumpor och krypa ner under en filt.

Temperaturen i din bostad ska vara 20 grader och 22 grader i en seniorbostad. Om temperaturen är under 20 respektive 22 grader – börja med att kontrollera så att alla element är på. När du mäter temperaturen i din bostad sätter du upp en termometer i ögonhöjd på en innervägg (en vägg mellan två rum och utan fönster). 

Ventilationen påverkar värmen

Värmesystemet samspelar med ventilationen för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Som hyresgäst ska man inte tejpa för friskluftsventiler, som oftast finns monterade i fönster, eftersom det kan innebära kalldrag när luften inte kan värmas av elementet.

Tejpar man för ventilerna är risken stor att det bildas ett undertryck vilket medför att kall luft kommer in på andra ställen i lägenheten, till exempel under trösklar och då upplever man att golvet känns kallt.

Har du för kallt inomhus?

Gör en felanmälan under kontorstid på telefon 08-682 61 00. Vid felanmälan ska du kunna ange vilken temperatur du har i din bostad, mät därför din temperatur innan du gör en felanmälan.

Här kan du läsa mer på vårt forum. Här uppdateras information vid behov.