Håll i Nycklarna

Priserna som anges gäller från och med den 15 maj 2017

Om du skulle behöva nya nycklar till lägenheten eller till husets allmänna utrymmen får du betala 240-300 kronor per nyckel för dem. Att byta en låscylinder kostar mellan 2 500 och 4 000 kronor. Pengar som du lätt sparar genom att vara aktsam om de nycklar som kostnadsfritt ingår i kontraktet.

Skulle en nyckel gå av, är det viktigt att du sparar överdelen där information om nyckeln finns. Låssmeden kan då göra en ny nyckel med samma numrering som den trasiga har. På så sätt är inte nummerserien bruten och ett cylinderbyte är inte aktuellt.

OBS! Nyckeldelen måste tas med till låssmeden.

I några av våra områden har vi bricksystem i stället för nycklar till allmänna utrymmen. Skulle du tappa en nyckelbricka är det viktigt att du kontaktar Tyresö Bostäder så vi kan spärra den. Ny bricka kostar 200 kronor.

Skulle du behöva byta cylinder i din postbox så är kostnaden för det 800 kronor.

Cylinderbyte på garageport kostar 2 000 kronor.

Hämta nycklar när du flyttar in

  • Alla lägenhetsbyten sker den första vardagen i månaden
  • Nycklar till lägenhet (3 stycken) och allmänna utrymmen (2 stycken) hämtas efter klockan 13.00

Om du låst dig ute
Låssmed får du kontakta och betala själv, t ex Tyresö Låsservice som du når på 08-712 92 00.

Adress och öppettider till Tyresö Lås hittar du under länken nedan.

Nya nycklar till lägenheten
Tyresö Låsservice i Trollbäckens Centrum vid Alléplan tillverkar nya lägenhetsnycklar för 240 - 300 kronor per nyckel. Men kom ihåg att först hämta en rekvisition hos Tyresö Bostäder på Studiovägen 10.

Nya nycklar till allmänna utrymmen
På kontoret, Granitstigen 4 (övre entré), Bollmoravägen 119 (nedre entré), kan du kvittera ut nya nycklar till allmänna utrymmen som soprum och källare/vindsförråd. Kostnaden är 300 kronor per nyckel och den debiteras på nästa hyresavi.

Markör till bokningstavlan i tvättstugan
Den så kallade bokningscylindern beställer du via felanmälan. Kostnaden är 500 kronor som du betalar med nästa månadshyra.

Lämna nycklar när du flyttar ut

  • Alla lägenhetsbyten sker den första vardagen i månaden.
  • Nycklar till lägenhet och allmänna utrymmen lämnas före klockan 12.00


Nycklar som saknas
Låscylindern måste bytas om alla nycklar till lägenheten inte lämnas tillbaka vid avflyttning. Det är en säkerhetsfråga för nästa hyresgäst. Kostnaden på 2 500 till 4 000 kronor får den som flyttar ut betala. Om det saknas nycklar till allmänna utrymmen är ersättningen 300 kronor per nyckel.