När du ska flytta ut

Uppsägningstiden är tre hela månader från det månadsskifte som infaller närmast efter uppsägningsdatumet.

Endast skriftlig uppsägning gäller.

Man kan göra sin uppsägning på två sätt, antingen fyller du i på baksidan av ditt hyreskontrakt eller vår blankett för uppsägning. Viktigt är att du anger ett aktuellt telefonnummer som vi kan nå dig på. Uppsägningsblankett att skriva ut hittar du under länken nedan.

Vi skickar en skriftlig bekräftelse på uppsägningen där du också får ett datum för besiktning av lägenheten. Passar inte datumet är det viktigt att du hör av dig till Tyresö Bostäder omgående för att boka en ny tid.

Före besiktningen måste du tänka på följande:
All utrustning som hör till lägenheten(dörrar, hatthyllor, gardinbeslag och liknande) måste finnas i lägenheten vid besiktningstillfället.
Golv får inte döljas av heltäckande- eller andra mattor.
Vid onormalt högt slitage i lägenheten kan du bli ersättningsskyldig.

Vad händer nu?
När du lämnat in din uppsägning börjar Tyresö Bostäder att söka efter en ny hyresgäst och kommer därför att boka in ett datum för visning av lägenheten med dig då det är du som visar din lägenhet. På så sätt blir det bara ett visningstillfälle. Bra att veta är att Tyresö Bostäder aldrig lämnar ut ditt telefonnummer till sökanden.

En lägenhet ligger publicerad på hemsidan i 8 dagar. Därefter påbörjas arbeten med de 15 sökanden med högst köpoäng. 

Besiktningen
En besiktningsman från Tyresö Bostäder kommer till lägenheten och kollar igenom status. Du får även städtips inför utflytten. Är lägenheten inte ordentligt städad när ny hyresgäst flyttar in tar Tyresö Bostäder dit en städfirma som du får betala för.

Nycklar
Senast klockan 12.00 den första vardagen i månaden ska nycklarna vara inlämnade till Tyresö Bostäder. Inlämningen sker på vårt kontor på Granitstigen 4 (övre entré) alt. Bollmoravägen 119 (nedre entré). Skulle det saknas lägenhetsnycklar har Tyresö Bostäder som policy att göra cylinderbyte som du som avflyttande får betala. Saknas nycklar till allmänna utrymmen gäller samma här, du får betala för dem.

Kom-ihåg!
Ditt elabonnemang gäller hela kontraktstiden - även om du flyttar ut tidigare. Meddela Vattenfall att du flyttar senast 10 vardagar före avflyttning.

Omflyttning sker alltid första vardagen i månaden!