Parkera ute eller inne

Inom alla områden hos Tyresö Bostäder finns parkeringsplatser, med eller utan stolpe för anslutning av motorvärmare. På de flesta områden erbjuder vi också platser under tak, i carport eller garage.

Våra bilplatser är endast avsedda för fordon som är registrerade som personbil och är i körbart skick.

Är du intresserad att hyra en plats behöver du först registrera dig som intressent. Det gör du via Mina sidor - följ länken nedan. Endast befintliga kontraktsinnehavare kan registera sig för en bilplats.

Det är viktigt att du kontrollerar att vi alltid har en korrekt e-postadress vi kan nå dig på, annars riskerar du att missa viktig kommunikation från oss rörande lägenheter eller din köplats.

 

Redan intressent?

Är du redan registrerad i vår intressekö, men enbart för lägenhet, ska du logga in på Mina sidor och komplettera med intresseanmälan för bilplats.

När du sedan loggar in på Mina sidor presenteras de platser som finns lediga i ditt område.

Du gör själv en intresseanmälan på det som passar just dina önskemål. Om du inte inom 14 dagar fått hem ett kontrakt för påskrift har platsen gått till någon annan och du får söka på nytt. Från och med den 1 februari 2018 kommer vi att börja med e-signering av bilplatsavtal. Du kommer då att få ett mejl av oss med en länk som du ska klicka på. Sedan signerar du ditt kontrakt med hjälp av ditt BankID. Har du inget BankID är det viktigt att du hör av dig till oss snarast.

 

Notera att du kan utnyttja platsen först när kontraktstiden har börjat. Vid ett eventuellt byte av parkeringsplats gäller en kalendermånad i uppsägningstid.

Policy gällande bilplatser
  • Som hyresgäst får du hyra totalt två bilplatser, varav en får vara carport eller garage
  • Den hyresgäst som inte har någon bilplats alls går före den som redan har. Detta gäller markplatser!
  • Du kan inte teckna kontrakt så länge det finns en skuld till Tyresö Bostäder
  • Hyra för p-platsen betalas tillsammans med den vanliga hyran
  • Du ansvarar för snöskottning samt sandsopning av din hyrda plats.

Har du inte tillgång till en dator är du välkommen till vårt kontor på Studiovägen 10, så hjälper vi dig gärna. Det går också bra att vända sig till Tyresö kommuns servicecenter.

 
Tyresö Bostäders regler vid lossa/lasta vid porten:

Du får lasta och lossa framför din port, men det måste vara aktivitet vid bilen minst var 9 minut. Står bilen parkerad mer än 10 minuter utan aktivitet så riskerar du att få en kontrollavgift/p-böter.

Tyresö Bostäder makulerar inte din kontrollavgift om du inte följer denna regel.

 

Om någon står på din parkeringsplats måste du göra något av följande:
  • Kontorstid: Ring Tyresö Bostäder på 08-682 61 00 för ett tillfälligt parkeringstillstånd. Samt ring Nokas för kontrollavgift på den felparkerade bilen, ha den felparkerade bilens registreringsnummer till hands.
  • Efter kontorstid och helger: Ring Nokas på 08-556 558 20, för kontrollavgift på den felparkerade bilen, samt för att stå avgiftsfritt på gästparkeringen. Ha den felparkerade bilens registreringsnummer till hands.

Tyresö Bostäder makulerar inte dina kontrollavgifter om du inte följer någon av dessa två alternativ.