Välkommen till TB

Vi förstår att det är mycket man behöver komma ihåg i samband med en flytt. Här är några ”kom ihåg”!

Inflyttningsdagen är alltid första vardagen i månaden.

Nycklar
Som inflyttande hyresgäst kvitterar du ut samtliga nycklar hos oss på vårt kontor, Granitstigen 4 (övre entré), Bollmoravägen 119 (nedre entré), efter klockan 13.00 på inflyttningsdagen eller enligt överenskommelse.

Om nycklarna lämnas över direkt av den avflyttande hyresgästen är det mycket viktigt att inflyttande hyresgäst, inom en vecka, visar upp och kvitterar samtliga nycklar hos Tyresö Bostäder. Detta för att undvika att fel hyresgäst debiteras för eventuellt saknade och/eller felmärkta nycklar.

Adressändring
Från och med 1 januari 2016 ska den som flyttar alltid göra flyttanmälan direkt till Skatteverket. Tidigare kunde privatpersoner göra flyttanmälan via Svensk adressändring också men vid årsskiftet löpte avtalet mellan Skatteverket och Svensk adressändring ut.För att din post ska komma till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten. Vid en flyttanmälan är det vissa myndigheter som automatiskt får dina nya adressuppgifter. I övrigt måste du själv anmäla ändrad adress till föreningar, försäkringsbolag, banker, tidningar osv.

Du kan även mot en avgift beställa eftersändning av din post från den gamla adressen till den nya. Mer information om detta kan du få via Adressändring, följ länken nedan.

Hushållsel
När du flyttar in ska du på en gång göra en anmälan om nytt elabonnemang.

Vid kontraktsskrivningen får du en anmälningsblankett för hushållsel som ska skickas in till nätägaren, i våra fastigheter är det Vattenfall. Du kan även göra det direkt på deras hemsida eller beställa blankett via deras kundtjänst, telefon 020-82 00 00.

Glöm inte att också avsluta ditt gamla abonnemang i den lägenhet du flyttar ifrån. Mer information från Vattenfall finns under länken nedan.

Hemförsäkring
Om du inte redan har en hemförsäkring, måste du teckna en sådan. Den täcker det mesta av dina kostnader om du råkar ut för inbrott i lägenheten, skada, brand med mera.

Som hyresgäster hos Tyresö Bostäder kan du teckna hemförsäkring hos Moderna försäkringar som ger ökad trygghet till lägre pris. Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad. Samt hela 700 000 kronor i lösöresbelopp, vilket avsevärt minskar risken för att vara underförsäkrad och förlora pengar. 

Parkering och garage
Som hyresgäst hos Tyresö Bostäder kan du ställa dig i kö för en bilplats. För att kunna göra det måste man ha ett kontrakt. Registrera ditt intresse under Mina sidor.

Inflyttningsdagen

Några saker kan vara bra att känna till inför inflyttningen.

Är lägenheten inte i det skick du förväntade dig?
Är det fel som måste åtgärdas direkt, ska du kontakta oss. När du kvitterade ut nycklarna fick du också en kopia på besiktningsprotokollet. Kontrollera lägenhetens utrymmen mot protokollet. Synpunkter på lägenhetsbesiktningen måste lämnas till oss senast 5 dagar efter inflyttningsdatum. Är du missnöjd med städningen är det viktigt att vi kan komma och titta innan du har börjat städa själv.

Flyttkartonger och sopor
I ditt område finns en miljögård där du kan lämna alla dina sopor i de kärl som finns uppställda. Tänk på att inte lämna dina sopor bredvid kärlen.

Bilparkering
Vi arbetar för att hålla bilarna borta från området. Tänk på att inte blockera tillfartsvägarna i onödan, och att så snart som möjligt parkera privatbilar på gästparkeringen som finns i området.