Vill du stå i vår kö?

För att söka lägenhet behöver du registrera dig i vår intressekö. Där kan alla ställa sig som är 16 år eller äldre. Varje dag får du sedan en poäng. Du registrerar dig genom att gå in på fliken Mina sidor och klicka på Registrera dig till vänster.

Är du redan hyresgäst hos oss med ett eget kontrakt och registrerar dig i vår kö står du även i vår interna kö och får då istället 1,5 poäng per dag. Den förmånen gäller endast så länge du bor hos oss. Väljer du att flytta från Tyresö Bostäder återgår ditt poängsaldo till en poäng per dag för hela din  kötid vilket innebär att ditt poängsaldo minskar retroaktivt.

Det är viktigt att du kontrollerar att vi alltid har en korrekt e-postadress vi kan nå dig på, då du annars riskerar att missa viktig kommunikation från oss rörande lägenheter eller din köplats.


Viktigt att läsa

För att stå kvar i kön, och inte tappa dina sparade poäng, behöver du minst en gång om året - inom 12 månader - logga in och uppdatera dina uppgifter under rubriken "Registrera/uppdatera intresseanmälan lägenhet" och/eller "Intresseanmälan P-plats". Du kan också klicka på den rad som  dina poäng står nere i det högra hörnet, klicka sedan på spara. Klart! 

Vi kan inte garantera att ett påminnelse mejl kommer fram då vissa mottagare klassar våra mejl som spam och stoppar dem. Tips är att använda en gmail - eller hotmailadress som mottagare och inte ett företagsmail för att minska risken att det inte kommer fram.
 

Längst tid i kön väljer först

Lediga lägenheter publiceras på webbplatsen i åtta dagar. Tittar du in en gång i veckan på "Lediga lägenheter" missar du inget alternativ. När du hittar en bostad som verkar passa dig, gör du en intresseanmälan. Du kan lista dig för max fem lägenheter på samma gång. Du kan ta bort och ändra dina intresseanmälningar när du vill förutom under perioden då vi behandlar ansökningarna.
 
Tillhör du de 15 i kön som har flest poäng är dock din anmälan bindande och du får ett erbjudande om att titta på lägenheten. Därefter lämnar du besked via "Mina sidor" om du tackar ja eller nej.

På sidan "Intresseanmälan" kan du se om visning pågår eller kontrakt har skrivits. Kontraktet går i första hand till den som stått längst tid i vår bostadskö.

Om du är den med högst köpoäng och är den som blir erbjuden kontrakt på lägenheten så är detta mycket viktigt att känna till följande:

Våra handläggare måste få in ett arbetsgivarintyg samt de tre senaste lönespecifikationerna som underlag vid den ekonomiska prövningen. Detta inom tre dagar efter det att de kontaktat dig. Handläggarna kommer göra tre försök att nå dig, en gång per telefon, en gång via mejl och en gång via SMS. Får de inte tag i dig kommer de att gå vidare till nästa på tur och du förlorar din chans till kontraktet.

Det är viktigt att du kontrollerar att vi alltid har korrekta kontaktuppgifter till dig så vi kan nå dig  då du annars riskerar att missa chansen till kontrakt!

När det gäller p-platser så är det endast hyresgäster med kontrakt som kan söka p-plats. Men för att kunna göra det måste du först registrera intresseanmälan p-plats under rubriken " Registrera/uppdatera intresseanmälan p-plats" 

Lägenhet bums, kolla tisdagar och torsdagar

Ibland händer det att ingen av de 15 som erbjuds visning nappar på lägenheten. Då blir det en Bums-lägenhet som vi lägger ut på listan tisdag och torsdag morgon. De är märkta med en särskild symbol. Lägenheten är publicerad i 24 timmar och därefter drar sytemet slumpmässigt en sökande. Den nya hyresgästen måste också vara beredd att betala hyran bums.

Om du tackar nej

Om du tackar nej till, eller ej svarar på, fler än fem erbjudanden om visning får du under 6 månader inga ytterligare förslag. Om du tackar ja men inte lämnar in begärda inkomstuppgifter betraktas även det som ett nej-svar. Vid nyproduktion gäller följande, du riskerar att spärras för nya intresseanmälningar om du svarar nej eller inte alls. Det är därför mycket viktigt att du endast väljer lägenheter du verkligen vill ha. 

Nya poäng när du fått kontrakt

Dina poäng nollställs när du skrivit kontrakt med Tyresö Bostäder. Du står kvar i kön och samlar nya poäng. Du måste själv ändra dina kontaktuppgifter på "Mina sidor" samt kryssa i att du är hyresgäst så du får rätt poäng per dag. Tänk på att det måste gå 12 månader innan du får anmäla ditt intresse för en ny lägenhet igen. Läs också om kontraktsregler m m under rubriken "Uthyrningspolicy".

Kom och besök oss.

Du kan naturligtvis anmäla ditt intresse för en ledig lägenhet genom att komma in på kontoret. Där har vi en kunddator som väntar. Så välkommen att besöka oss på Granitstigen 4 (övre entré), Bollmoravägen 119 (nedre entré) under våra öppettider.

Söka förtur

Från och med den 1 maj kan man söka förtur via kommunen igen!

Information om vilka regler som finns gällande förtur hittar du på Tyresö kommuns hemsida, Läs mer här